Conferences

 

Conference Theme: Dream Here / Rêvez ici

Join us at the Metro Toronto Convention Centre January 29th to February 1st, 2020 for the annual OLA Super Conference. We have an exciting lineup of OHLA sessions and sponsored events for you this year! Please find attached to this email a brief list of sessions, or visit the OLA website to view the full schedule.

As you register for the conference, don’t forget to save space for our EBSCO breakfast on Thursday, January 30st, 2020 at 8:00 am. RSVP is collected through conference registration under “Ticketed Events”.

Here’s a quick view of what OHLA has in store for you this year:

Wednesday, January 29th, 2020

9:00 am – 10:15 am (75 mins.)

  • Rounds, Rounds, Rounds, We Go! Diverse Models of Embedded or Clinical Librarianship

10:30 am -12:00 pm (75 mins.)

  • Bibliotherapy in Canada

2:30 pm – 3:45 pm

  • Cannabis in Canada: Health Information Then and Now

Thursday, January 30, 2020

8:00 am – 9:00 am

  • EBSCO Sponsored Breakfast, Metro Toronto Convention Centre, Room TBD

*Sign-up through conference registration.

10:45 am – 12:00 pm (75 mins.)

  • Creating and Evaluating Effective Infographics

12:00 pm – 1:30 pm

  • OHLA Sponsored Lunch – Moxie’s Grill & Bar, 70 University Avenue

*Space is limited! Registration coming soon.

2:00 pm – 2:40 pm (40 mins.)

  • Digital Inclusion of Marginalized Seniors: Access to Health Care Information

2:50 pm – 3:30 pm

  • We Can Do That For You: Engaging Front Line Staff to Use Library Services

3:45 pm – 5:00 pm

  • OHLA Spotlight: Tai Huynh

5:30 – 7:00 pm

  • OHLA Annual General Meeting, Metro Toronto Convention Centre, Room TBD

7:00 pm – 9:00 pm

  • OVID Sponsored dinner – Taverna Mercatto, 120 Bremner Boulevard

*Space is limited! Registration coming soon.

Friday, February 1st, 2020

9:00 am – 9:40 am (40 mins.)

  • Medical Libraries Assemble! Engaging Hospital Staff Through Graphic Medicine

9:50 am – 10:30 am (40 mins.)

  • With Great Privilege Comes Great Responsibility: Survival Tips for Being a Co-Author on Reviews

2:00 pm – 2:45 pm (40 mins.)

  • Knowledge Syntheses Services: From Dreams to Reality

 

Convenor spots for OHLA sessions are all filled up, but there are other opportunities to be convenors at the conference.  You are welcome to contact your OHLA Conference Planners for more information.

Conference Planner


Amanda Caputo

 

 

Assistant Conference Planner

Carolyn Pecoskie